Handwerkproject in de Driester

In 2014 is de activiteiten commissie van de Driester gestart met handwerkavonden. Deze worden gehouden op de laatste woensdag van de maand in de Driester en vinden ook plaats in 2015. Dus kom gezellig meedoen.

We vonden het ook wel leuk om gezamenlijk iets te gaan maken en via via zijn we in contact gekomen met Leslie Eisinger, een kunstenares uit Delft. Zij heeft ondermeer het schilderij van Prinses Beatrix gebreid, ook heeft ze het portret van Koning Willem Alexander uitgewerkt in gehaakte granny’s. Zoiets leek de activiteitencommissie ook wel een leuk idee.

Leslie heeft voor de AC een foto van het oude stoomgemaal uitgewerkt tot een haakpatroon. Bij Creamijn in Genemuiden is de wol uitgezocht en gekocht en zo kon er vorig jaar gestart worden met een groot wandkleed.

borduren

 

Het kleed wordt 2,5 mtr. breed en 1,5 mtr. hoog. Hiervoor zijn 72 vierkantjes breed en 42 vierkantjes hoog, in totaal 3024 vierkantjes, nodig.

Wie hier aan mee wilde werken kon zich opgeven en op één van de avonden met wol en patroon naar huis.

image1 (1).JPG 6

Inmiddels hebben zo’n 30 dames hier aan mee gehaakt en zijn alle vierkantjes klaar. Nu zijn 7 dames 1x per maand gezamenlijk bezig met het in elkaar naaien van de vierkantjes en dat is een hele klus. Maar we vorderen, de vierkantjes zijn uitgezocht en ongeveer de helft zit in elkaar in lappen van 7 x 12 vierkantjes. Deze worden later weer aan elkaar genaaid tot een groot geheel. Eind van het jaar hopen we het kleed klaar te hebben en zal het een mooie plaats in de Driester krijgen.

Nog steeds wordt er gehandwerkt op de laatste woensdagavond van de maand in de Driester en omdat we het ook leuk vinden om gezamenlijk iets te maken zijn we gestart (voor de liefhebber) met het haken van granny’s. Van deze granny’s worden dekens gemaakt. Ook hiervan zijn inmiddels al 2 dekens klaar en deze gaan naar het goede doel.  Wil je ook graag handwerken dan ben je van harte welkom op woensdag 29 april. Er zijn geen kosten aan verbonden, alleen consumpties zijn voor eigen rekening. Uiteraard ben je ook welkom om gewoon eens even te komen kijken om te zien wat er allemaal gemaakt wordt.


 

Dit vind je misschien ook leuk...