Vrijdag 12 september vindt de Nachtwacht plaats

GerardusSieben

Veldwachter (tevens nachtwacht).

KAMPERZEEDIJK – De 5 km lange wandeltocht”de Nacht van de Nachtwacht” vindt vrijdagavond 12 september 2014 plaats aan Kamperzeedijk. 

Het is inmiddels een traditie geworden deze wandelroute. Elke twee jaar vindt de tocht plaats en de organisatie is in handen van de werkgroep DOP Kamperzeedijk. Onder de bezielende leiding, van iemand die de rol als de nachtwacht zal vertolken, wordt er een route langs de Kamperzeedijk gelopen in het donker (ca. 5 km lang). Bij enkele panden aan de route wordt door de nachtwacht een anekdote of een legendarisch verhaal verteld. Tijdens de wandeling worden zoals traditie inmiddels er enkele drankjes verstrekt. Na afloop kan men nog een hapje en een drankje nemen en ontvangt men een gesigneerde uitnodiging voor getoonde burgerzin.

Vroeger maakte de veldwachter in functie als nachtwacht van de Zeediek elke nacht deze ronde van het oude tot het nieuwe gemaal en terug en dat 2 keer. Kortom van ‘d olde Mechiene tot aan het Lutterzijl. In weer of geen weer, zomer en winter. De nachtwaker controleerde of alles in orde was ‘s nachts aan de Zeediek, of er nergens brand was, of er zich vreemd volk op hielt op de dijk en hij wekte zelfs ook Zeediekers ‘s ochtends vroeg.
Lees meer  over nachtwacht Geert Schaapman >

 

De wandeltocht NACHT VAN DE NACHTWACHT wordt gehouden vrijdagvond 12 september 2014. Iedereen kan meelopen en is welkom om 20.00 uur in de Driester aan Kamperzeedijk.

Foto’s editie 2014 door Thijza Brouwer >
Foto’s editie 2014 door Gert Mulder > (Breman.net)
Foto’s editie 2012 door Gert Mulder > (Breman.net)
Foto’s editie 2011 door Gert Mulder > (Breman.net)

 

 

nachtwachtslider2

nachtwacht4

nachtwacht

nachtwacht2

nachtwacht3

nachtwacht5

 

Foto bron: met dank aan Breman.net >
en Gert Mulder.

 

 


Dit vind je misschien ook leuk...