Kamperen bij de boer aan de Kamperzeedijk

Op de Pieperweg 3 in Genemuiden verbouwen Rindert en Gerdien geen aardappelen, maar houden ze 110 koeien en ongeveer 50 stuks jongvee! Het moderne melkveebedrijf ligt verscholen achter een dijk in Midden-Nederland, vlakbij de mooie Hanzesteden en natuurgebied Het Zwarte Meer. De boerderij is met behulp van zonnepanelen volledig energie neutraal. En het voer voor de koeien (ruwvoer, maïs en gras) verbouwt boer Rindert zelf.

FarmCamps De Oostermaat

Sinds 2018 wonen Rindert en Gerdien samen met hun 2 kids Koen en Tim op deze mooie plek in de polder. Het boerenleven is voor Rindert en Gerdien niet nieuw. Rindert groeide op als boerenzoon en met 3 opvolgers gingen hij en Gerdien op zoek naar een geschikte plek voor hun bedrijf en streken neer in Genemuiden. Waar Gerdien voorheen nog op kantoor werkte, werkt ze nu 100% op de boerderij. Samen hebben ze een mooie verdeling gevonden: hij verzorgt de koeien, en zij de kalfjes.

En die koeiFarmCampsen, die vallen vaak in de prijzen bij de koeienkeuring op de Fokveedagen in Putten en Oldenbroek. Om te melken gebruiken Rindert en Gerdien een melkrobot, de koeien kunnen dus zelf aangeven wanneer ze gemolken willen worden. De melk wordt vervolgens verkocht om Leerdammer kaas van te maken.

Op de boerderij verveel je je geen moment. Rondcrossen over het erf met de skelters, hutten bouwen in de Hooi Hooi Speelschuur, rondspringen op de trampolines, kliederen in de modderkeuken of knuffelen met de andere dieren. Want naast de 160 koeien en kalfjes wonen er op de boerderij ook heel veel andere dieren. Zo zijn er schapen en lammetjes die meehelpen het gras kort te houden, maar ook geitjes, konijnen, kippen, de boerderijhonden Max, Jack, Suzy en Roxy en 2 lieve poezen die wel houden van een fijne knuffel!

Dus, wil je kennismaken met het leven op een modern melkveebedrijf en tegelijkertijd genieten van de natuur, dieren, spelen en rust? Dan ben je bij De Oostermaat aan het goede adres!

Bron en foto: farmcamps.com/nl/logeren-bij-de-boer/de-oostermaat/


Activiteiten

(voor actuele activiteiten kijk op deze link ):

 • De Tour de Boer
  Tijdens ieder verblijf geeft boerin Gerdien of boerin Rindert een Tour de Boer (boerenrondleiding) over hun erf. Ze vertellen jullie graag wat zij doen, hoe zij werken en maken je wegwijs op hun boerderij. De vorm waarin ze dit doen hangt een beetje af van de grootte van de groep, dit hoor je bij aankomst!
 • BoerenPaspoort 
  Bij het inchecken krijgen de kids het BoerenPaspoort. Hierin staan leuke en leerzame opdrachten die ze kunnen uitvoeren.
 • Skelteren en spelen 
  Alle skelters en speeltoestellen zijn voor alle kinderen vrij te gebruiken. Skelteren, trampoline springen, met je nieuwe vriendjes hutten bouwen in de Hooi Hooi Speelschuur, klimmen op de Tractor Banden Klimtoren of kliederen in de zandbak. Alles kan en mag.
 • Dieren (en dus ook de kalfjes!) voeren 
  Iedere dag kun je boerin Gerdien of boer Rindert helpen met het voeren van de kalfjes en de andere kleine dieren. Zo wordt je tijdens je vakantie een volleerd boerenknecht.
 • Koeien uit de wei halen en helpen in de stallen 
  Jullie mogen natuurlijk de boer helpen met de koeien uit de wei halen. Meehelpen met melken kan niet, vanwege de melkrobot, maar Boer Rindert vertelt je alles over het melken van de koeien met de melkrobot en hij vindt het geweldig als je hem helpt met het aanvegen van de stal. Houdt hierbij rekening met elkaar en met de afstandsnorm.
 • Met de boerin op stap 
  Samen met boerin Gerdien ga je lekkere poffertjes bakken. Dat wordt smullen! Je kunt dit van te voren, maar ook ter plekke bijboeken.
 • Ponyritje
  Sinds kort is er op de boerderij een pony waar je een rondje op kunt rijden. In de schoolvakantie komt er (afhankelijk van het weer) ook 2 keer per week een pony langs voor een rondje op de pony. Houd hier voor het activiteitenbord in de gaten of check het even met de boerin.
 • Bootje varen 
  In Genemuiden huur je een bootje om het Zwarte Meer te bevaren. Natuurlijk kun je er ook in zwemmen. Genoeg om een hele dag door te brengen op het water. En dat allemaal vlakbij de boerderij.
 • Verzorgkonijn 
  Willen jouw kids ook zo graag een konijn, maar twijfel je over hun ‘verzorgkunsten’. Dan kunnen ze hier eerst even oefenen. Na een goede uitleg van boerin Gerdien kies je je ‘eigen’ konijn en neem je die mee naar je tent om tijdens je vakantie te verzorgen en vertroetelen.
 • Dierenweide en knuffelschuur 
  De dierenweide en de knuffelschuur zijn tijdens jullie vakantie gewoon open voor de kids. Wel goed je handen wassen voor en na het knuffelen! In de dierenweide en knuffelschuur mag je per gezin tegelijk naar binnen. Kinderen mogen wel met elkaar naar binnen.
 • Kampvuur 
  Niets is leuker dan samen de dag af te sluiten met een kampvuur. Genieten van de ondergaande zon, terwijl de kids marshmallows roosteren.
 • Overig 
  Alle overige diensten zoals ontbijt en BBQ aan de tent zijn voor jullie beschikbaar. En vergeet de heerlijke verse broodjesservice, verse eieren en super verse melk niet. De boerderijwinkel is ook geopend, let hier ook weer even op het maximaal aantal personen wat naar binnen mag. En mocht je een wasje willen draaien of de droger willen gebruiken, dan kan dat in overleg met de boerin.

(voor actuele activiteiten kijk op deze link)

farmcamps.com/nl/logeren-bij-de-boer/de-oostermaat/

Dit vind je misschien ook leuk...