Bezwaar bewoners Pieper realisatie fietspont

KAMPERZEEDIJK – Bewoners van de Pieper, maken bezwaar tegen het voornemen om een fietspont te realiseren bij de Oudedijk richting de Pieperweg in Genemuiden. “Op dit moment bestaat er al een onveilige situatie op de Pieperweg. Als er door het realiseren van de fietspont, meer fietsers gebruik maken van deze weg, moet eerst de route vanaf de Goot naar de Kamperzeedijk honderd procent veilig zijn”, aldus de bewoners is een brief aan het college van Zwartewaterland.

In oktober 2014 is er in het kader van het DOP Kamperzeedijk een vergunning aangevraagd voor de fietspont tussen de Mandjeswaard en de Pieper, om de fietsmogelijkheden tussen Kampen en Genemuiden te verbeteren.

Volgens buurtbewoners kunnen fietsers en ander verkeer, waaronder landbouwverkeer, elkaar niet veilig passeren, doordat de Pieperweg te smal is. Er zijn geen bermen om uit te wijken. Een punt dat bekend is bij wethouder Speksnijder. De bewoners melden in de brief dat wethouders Speksnijder en Visserman door hebben laten schemeren dat de gemeente niet over voldoende financiële middelen beschikt om een veilige fietsstrook aan te leggen. “Dit betreuren wij ten zeerste, omdat een fietsstrook aanleggen op andere plekken in de gemeente, zoals in de Polder Mastenbroek wel rijkelijk is gebeurd.”

Bron van de content hierboven: Zwartewaterkant >


Aanvullende informatie uit de Kamperzeedijk.nl redactie

Vier passeerhavens langs de weg dankzij fietspontje

De gemeente Zwatewaterland heeft toegezegd dat er 4 passeerhavens komen op het eerste stuk van de Pieperweg (tot aan de Slaperdijk). De bewoners hebben inspraak waar en hoe lang/breed deze moeten worden. Ook komt er een bord bij dat fietsers moeten wachten als er landbouwverkeer aan komt. Dankzij het fietsveer komen er passeerstroken. Dat is dus in principe een goede ontwikkeling voor de lokale bewoners in vergelijking tot de huidige situatie.

 


 

Dit vind je misschien ook leuk...