Hermien Koers wint NK stepsprint in Ede

Bij het NK stepsprint in Ede won Hermien Koers zaterdag na lange tijd opnieuw de nationale titel. De routinier van Stepteam Selles Auto’s Kamperzeedijk verraste met drie afstandsoverwinningen en werd daarmee ook winnares van het klassement. Haar vorige zege op een sprintkampioenschap dateerde alweer uit 2010, terwijl ze de laatste jaren meestal zilver of brons pakte.

Vooraf werd nog rekening gehouden met een nek-aan-nekrace met de andere kanshebbers, Wenda Zuiddam (Rotterdam), Fiona Olthof (Twente) en teamgenote Alice Klooster. Hermien Koers nam echter direct afstand op de 200 meter en wist op de 400 meter haar voorsprong nog uit te breiden, zodat zij voor het laatste onderdeel een ruime marge had opgebouwd. Ook de afsluitende 800 meter werd door Koers met groot verschil gewonnen, waar Zuiddam (tweede) en Olthof (derde) het onderling tot de laatste meters nog spannend hielden.

Bij de cadetten (13-15 jaar) prolongeerde Johan Klooster zijn titel. Net als vorig jaar was hij op de Edese skeelerbaan duidelijk de sterkste van het veld en won hij met overmacht.

De sprinters van Stepteam Selles Auto’s Kamperzeedijk willen aan dit succesvolle NK een vervolg geven in juli, als de wereldkampioenschappen plaatsvinden in het Twentse Losser, met op het programma onder meer een sprint over 400 meter. Op de langere afstanden en de estafette sluiten dan ook andere teamgenoten aan.

 

Dit vind je misschien ook leuk...