Inzamelactie taxussnoeisel voor chemokuren tegen kanker

 Nationale inzamelactie taxussnoeisel voor chemokuren tegen kanker.

groenprojecten-taxus-actie
Iedere tuinliefhebber weet dat een taxushaag regelmatig moet worden gesnoeid om tot een prachtige, groene en volle haag te komen. Je kunt een taxus – behalve als het vriest – het hele jaar snoeien, maar de beste tijd is juni, juli en augustus.

Wat lang niet iedereen weet is dat het snoeisel van grote waarde is. Uit de jonge scheuten van de taxus baccata wordt baccatine gewonnen. Dat is een onmisbare grondstof voor het maken van chemokuren. Een kubieke meter taxus scheuten is voldoende voor één chemotherapie behandeling.

Net zoals vorig jaar wordt ook deze zomer weer de VHG-actie ‘Snoeien voor Leven’ gehouden. Ook Outlook Groenprojecten doet daar aan mee. We zijn blij dat we op die manier een bijdrage kunnen leveren aan de strijd tegen kanker.

Hoe het werkt?
Het snoeisel wordt bij ons door de stichting Vergroot de Hoop afgehaald en aangeboden aan de farmaceutische industrie. De stichting weet via sponsoring de kosten van transport heel laag te houden waardoor de opbrengst vrijwel geheel kan worden gedoneerd aan organisaties die zich richten op de strijd tegen kanker.

In het afgelopen jaar konden door inspanningen van hoveniersbedrijven en particuliere tuinbezitters meer dan 10.000 chemotherapieën worden gerealiseerd.

Variant 1 Wij vragen u als gewaardeerde relatie toestemming om het onderhoud aan uw taxushaag te plannen in de maanden juni, juli en augustus en het snoeisel dat vrijkomt, te doneren aan Stichting Vergroot de Hoop.

Variant 2 Wij weten dat u als enthousiast tuinier uw taxushaag zelf bijhoudt. Wilt u het snoeisel van de jonge scheuten opvangen – u kunt het schoonhouden door het op te vangen op een zeil of laken –  en dat inleveren op ons bedrijf? Dat kan! Wij zorgen dat het wordt opgehaald door Vergroot de Hoop.

Meer informatie vindt u op de website  van onze brancheorganisatie VHG – www.vhg.org.nl en op die van de stichting Vergroot de Hoop www.vergrootdehoop.nl .

Heeft u vragen dan zijn wij bereikbaar via ons mailadres info@outlookgroenprojecten.nl of telefonisch op nummer 038-3856658.

Bron: Outlook Groenprojecten


 

Dit vind je misschien ook leuk...