Nederlands Kampioenschap steppen op Kamperzeedijk

Nederlands Kampioenschap steppen op Kamperzeedijk

 

Steppen is topsport op Kamperzeedijk

 

Op zaterdag 17 september a.s. zal het Nederlands Kampioenschap steppen gehouden worden op Kamperzeedijk.

De race die al 38 jaar plaats vindt bij hoofdsponsor Selles Auto’s Kamperzeedijk voor de deur zal ook dit jaar weer terug te vinden zijn.

Enige verandering is terug te vinden in het wegdek die vernieuwd is. Zo wist menig stepper waar men met de voetenplak de grond zal raken en daarmee af zou remmen. Nu is het parcours, met name de Oostermaat, goed op nieuw verkennen waard. Jan van der Weerd van het organiserende Stepvereniging West Overijssel (Kamperzeedijk en Zwolle) is er trots op ook dit jaar weer de toppers van Nederland te mogen begroeten op de Zeediekse bodem: ‘Ook dit jaar zijn we weer ingeloot om de duurwedstrijd op dit parcours te mogen organiseren. Het is inmiddels een jarenlange traditie die we graag in stand houden. We zijn blij met onze sponsor en dat mogen we op deze manier elk jaar weer vieren. De stepsport is namelijk hier, bij hem voor de deur, begonnen. Ondanks dat het al jaren hetzelfde parcours is blijft het spannend. Met name de weersomstandigheden hebben hier invloed op het platteland’.

 

Elk jaar zijn er weer nieuwe deelnemers te vinden naast de bekendere namen tijdens de race. Het oog zal gericht zijn op Machiel Steenbergen van Stepteam Zwolle die met regelmaat traint op de Zeediek.

Hij zal naast Hermien Koers (Selles Auto’s Kamperzeedijk team) en Johan Klooster (idem) als cadet kans maken op het podium.

De wedstrijdsteppers zullen een afstand van 50 km afleggen (10 ronden). De jeugd de helft daarvan.

Het kidsprogramma in de morgen zal dit jaar komen te vervallen waarna er op een later moment een jeugdactiviteit zal gaan plaatsvinden.

We hopen u als toeschouwer te mogen begroeten!

 

Voor de steppers zal dit de laatste wegwedstrijd zijn waarna er nog een cross volgt in het najaar.

Meer informatie over de wedstrijd: http://stepteamkamperzeedijk.nl/wedstrijd/

Dit vind je misschien ook leuk...