Programmaboekje 40 jaar Driester

Een feest vier je samen en daarom nodigen wij u graag uit op vrijdag 27 en zaterdag 28 januari 2017 om met elkaar het 40-jarig bestaan van Gemeenschapscentrum de Driester te vieren. De jubileumcommissie is erin geslaagd een feestelijk en gevarieerd programma samen te stellen, waarvoor hartelijk dank!

>> Download hier het programmaboekje >

Veertig jaar geleden, op 19 november 1976, werd de Driester officieel geopend. Het was de eerste MFA (Multi Functionele Accommodatie) van Nederland met dorpshuis, school en sportzaal onder één dak. Een bijzonder moment. In een artikel in de Openingskrant schreef de toenmalige voorzitter, de heer Klaas Selles: “Wij staan aan een nieuw begin, nieuwe mogelijkheden dienen zich aan. We zullen er met z’n allen achter moeten blijven staan. Ons blijven inzetten. Als dit gebeurt, en daar twijfelen we geen moment aan, dan zullen we met elkaar veel plezier aan ons prachtige centrum beleven”.

Nu, veertig jaar later, denk ik dat we mogen zeggen dat de wens van destijds uitgekomen is. Nog altijd is de inzet van de mensen van Kamperzeedijk, Pieper en Mandjeswaard groot en nog altijd beleven we veel plezier aan de Driester. Na veertig jaar is, dankzij enkele grote verbouwingen/uitbreidingen, de Driester een modern dorpshuis en geen gedateerd gebouw. Ze vormt, samen met school, nog altijd het kloppend hart van Kamperzeedijk en dat is zeker een feestje waard!

Op vrijdagavond is de aftrap met Zeediek’s Got Talent. Op zaterdagmorgen hopen we de dag te beginnen met een officieel tintje tijdens een gezamenlijk ontbijt. Naast u als inwoners en oud-inwoners zullen ook de burgemeester en andere genodigden aanschuiven. Een mooie start van een feestelijke dag vol activiteiten voor jong en oud.

We verwelkomen u graag!!
Yvonne Selles
Voorzitter de Driester

 

40 jaar Driester

Dit vind je misschien ook leuk...