Vrijwilligers gezocht

Het Oude Stoomgemaal zoekt vrijwilligers en dat is geen grap!!

 

Aan de Kamperzeedijk 7 in Genemuiden staat Rijksmonument Het Oude Stoomgemaal Mastenbroek uit 1856. Het gemaal is destijds gebouwd om de Mastenbroekerpolder te bemalen en heeft dienstgedaan tot 1961, toen een elektrisch gemaal de functie overnam. Momenteel zijn er van de ruim 700 stoomgemalen in Nederland nog 23 over en hiervan neemt d’ Olde Mesiene, zoals het gemaal ook wordt genoemd, een belangrijke plaats in.

 

Om het gemaal onder stoom draaiende te houden zijn meerdere vrijwilligers in de weer om te zorgen voor het onderhoud. Deze vrijwilligers zoeken nieuwe collega’s zodat kennis en kunde kunnen worden overgedragen en het gemaal ook in de toekomst kan blijven draaien.

Het gaat daarbij om allerhande werkzaamheden, zoals techniek, onderhoud gebouw, schilderwerk, tuinonderhoud, catering, poetsen van koper enz. enz. Dus we kunnen heel wat vrijwilligers gebruiken.

 

Om te zien of het ook voor u misschien iets is, hebben we op zaterdag 1 april a.s. (geen grap) een open morgen van 10-12 uur. Onze vrijwilligers zijn dan aan het werk en kunnen u meteen uitleggen wat zij doen, wat u van hen kunt leren en hoe en waaraan u kunt meewerken.

 

De vrijwilligers zullen u heel graag verwelkomen aan de Kamperzeedijk 7 in Genemuiden en bieden u die ochtend graag een kopje koffie aan.

 

Bent u op zaterdag 1 april a.s. verhinderd, maar wel geïnteresseerd, stuurt u dan een e-mail met uw naam en telefoonnummer naar info@stoomgemaal.nl. De vrijwilligerscoördinator neemt dan graag telefonisch contact met u op.

Dit vind je misschien ook leuk...