Waterschap Groot Salland heeft nieuwe APP ‘Overstroom ik?’

slider-waterhoogte

In Nederland en de kop van Overijssel bestaat altijd de dreiging voor overstromingen. Maar weet jij wat je moet doen bij een dreigende overstroming? Kun je thuis blijven of moet je evacueren? Om je voor te bereiden op een overstroming hebben Rijkswaterstaat en de waterschappen de website en app Overstroom ik? ontwikkeld.

Ga naar de website Overstroomik.nl of download de app ‘Overstroom ik?’ en vul je postcode in. Hier kun je zien hoe hoog het water in jouw woonomgeving kan komen en wat je moet doen als het water te hoog komt te staan.

Rijkswaterstaat en de waterschappen doen er alles aan om Nederland te beschermen tegen overstromingen. Met slimme wijzigingen van het land en investeringen in dijken op die plekken waar het risico het hoogst is, wapenen we ons tegen overstromingen.

Maar bij een acute dreiging heb je als inwoner van Nederland ook een eigen verantwoordelijkheid. Het kan zijn dat je een veilige plaats moet opzoeken. Dat kan je eigen woning zijn of een hogere plek in de buurt of verder weg. Wanneer je weet wat je moet doen bij een dreigende overstroming, kun je sneller handelen.

overstromen2

overstroming

Verder vanuit Kamperzeedijk.nl redactie mogelijk interessant voor inwoners:

Onderzoek naar overstromingskansen Mastenbroek uit 2006 >

 


gezicht-op-koekoek-475x290

Zicht op een overstroom de Koekoek (Mastenbroek).
De gravure ‘Gezicht in de Koekoek bij Kampen’, maakt deel uit van de collectie van het Stedelijk Museum Kampen.
www.stedelijkmuseumkampen.nl.
Bijschrift foto: Gezicht in de Koekoek bij Kampen, Noach van der Meer (1741-1822), kopergravure, 23 X 31 cm, 1776.
Collectie: Stedelijk Museum Kampen


Dit vind je misschien ook leuk...