Afzien voor Stepteam Selles Kamperzeedijk in Nieuwegein

Nieuwegein – Afgelopen zaterdag hadden de steppers van Stepteam Selles Auto’s Kamperzeedijk weer een zware wedstrijd voor de boeg. Op de Nedereindse Berg in Nieuwegein werd een wedstrijd over 50 km gereden. De wielerbaan waar de wedstrijd op werd gereden is niet vlak: veel vals plat en een steile klim zorgen voor een zware wedstrijd.

De weersomstandigheden deden er nog een schepje bovenop: regen en harde wind tegen maakten de wedstrijd nog zwaarder dan hij normaal gesproken al is.

Toch liet Johan Klooster zich hier niet door tegenhouden. De cadet (leeftijdscategorie 13 t/m 15 jaar) hoefde niet de hele afstand van 50 km af te leggen, maar moest een afstand van ongeveer 18 km afleggen. De hele wedstrijd reed Johan als derde en het leek erop alsof hij genoegen zou moeten nemen met een bronzen medaille. In zijn een-na-laatste ronde had Johan een achterstand van 23 seconden op de nummer 2. Tijdens een indrukwekkende inhaalactie in zijn laatste ronde heeft hij er alles aan gedaan om dit gat dicht te rijden. Met resultaat! Johan wist zijn concurrent in te halen en hiermee in de laatste meters naar de finish beslag te leggen op de tweede plaats.

Stepteam Selles Auto’s Kamperzeedijk bereidt zich voor op het NK sprint dat volgende week op de skeelerbaan in Heerde gereden zal worden. Samen met zusterteam Stepteam Zwolle zal stepteam Kamperzeedijk dit NK organiseren. Kijk voor meer informatie over dit evenement op www.stepteamkamperzeedijk.nl/sprint.

Dit vind je misschien ook leuk...