Van der Velde en Koers naar WK steppen Australië

Van donderdag 7 juli t/m zondag 10 juli heeft in het Australische Queensland het Wereld Kampioenschap steppen plaatsgevonden.

Spannende dagen voor Roel van der Velde en Hermien Koers van Stepteam Selles Kamperzeedijk.

Dat steppen een relatief kleine sport is is bekend, maar dat er zoveel Nederlanders er voor naar Australië afreisden is wel bijzonder.
Minder bijzonder maakt het dan wanneer je voornamelijk tegen je eigen landgenoten de strijd aangaat. Maar het streven ligt natuurlijk wel bij het halen van de Wereldtitels op de verschillende onderdelen.

Koers, vooral sterk op de sprint kon hier na een spannende kwalificatie een tevreden derde plaats bemachtigen waardoor ze gekwalificeerd werd voor het rijden van de estafette in het eerste Nederlandse damesteam. Samen met Rosanne Reijne (Woudenberg) en Wenda Zuiddam (Rotterdam) wist zij de gouden plak te veroveren.

Op het criterium stapte Koers net naast het podium om met de slotrace (marathon) wederom derde te worden. Eveneens was het voor van der Velde ook spannend. Helaas heeft hij net niet de finale kunnen behalen met de sprint. Met het criterium in het grote herenveld wist hij een nette 15e plaats te halen.

Beide steppers maken zich samen het de rest van het team klaar voor het volgende NK wat gehouden wordt op Kamperzeedijk.

2016-wk-austalie

2016-wk-austalie-roel

Dit vind je misschien ook leuk...