245 km rond het IJsselmeer

Zaterdag 13 juni 2015 – 245 km rond het IJsselmeer
Steppers en scootmobielrijders gaan rond het IJselmeer

100_8592KAMPEN – 1954….de eerste keer dat een aantal steppers aan de start staan om de IJsselmeerronde per step af te leggen.

Nu 61 jaar later staat één van hen die graag mee had willen doen zelf aan de start. Hij mocht de tocht vanwege zijn leeftijd op de step niet rijden maar ziet nog wel een nieuwe uitdaging. Hij gaat de tocht rijden met scootmobiel zaterdag 13 juni. Zijn grote wens gaat in vervulling. Hij gaat de tocht rijden samen met vier andere scootmobielrijders. Stepvereniging West Overijssel is met hem in contact gekomen via Lifi mobility. Om het jaar organiseert deze stepvereniging deze monstertocht voor de steppers. Een leuke combinatie om het nu samen op te pakken.

Met hem gaan twee steppers van stepteam Selles Kamperzeedijk van start. Zij zullen om 04.00 uur s nachts vertrekken vanaf de Plantage in Kampen om door de Noordoostpolder en Friesland, over de Afsluitdijk, door Noord-Holland, over de dijk Enkhuizen-Lelystad en door Flevoland terug naar Kampen te rijden. Onderweg zijn er vier posten ingericht, tevens de wisselzone voor het estafetteteam. De eerste post is in Stavoren, gevolgd door Den Oever, halverwege de Houtribdijk en de finish is bij de Wilhelminazaal in Kampen.

Groenteboer ‘van Lente’ uit IJsselmuiden zorgt voor de nodige vitamines voor de ijsselmeerrijders en helpers. Bij de finish is er de mogelijkheid om gebruik te maken van een massage, mede mogelijk gemaakt door sportmasseur Jac Postma van ‘Herstel en Balanz’ uit  ’s-Heerenbroek.

Selles auto’s Kamperzeedijk verzorgd de volgauto die de gehele route achter de steppers aan zal rijden.

Vanaf 15.00 uur is het mogelijk, los van de weersomstandigheden, om de eerste stepper al weer binnen te halen in Kampen. De uiterlijke finishtijd zal zijn om 21.00 uur.


 

Dit vind je misschien ook leuk...