26 januari worden schetsen gepresenteerd van het Project Dorpshart Kamperzeedijk

Op donderdagmiddag 8 januari werd in de Driester het project Dorpshart Kamperzeedijk geopend. (Onderaan dit artikel foto’s en een videoverslag door Breman.net).

logo-dorsphart-kamperzeedijk

In het centrum van Kamperzeedijk Oost wordt de verkeersveiligheid verbeterd en wordt een echt dorpshart aangelegd. In de afgelopen jaren zijn er via het Dorpsontwikkelingsplan Kamperzeedijk een aantal projecten tot stand gekomen, zoals wandelpaden, recreatiesteigers, de Luustertaofel aan de Slaperdijk, een groenplan voor de Oostermaat en de verfraaiing van de omgeving van de Driester.
Vanaf januari 2015 gaat een ambitieus project voor het centrum van het dorp van start, het project Dorpshart Kamperzeedijk. Het bestaat uit twee onderdelen die in het komende jaar worden opgepakt. De verkeersveiligheid wordt verbeterd door de aansluitingen van de Schaapsteeg, de Oostermaat en de uitrit bij Selles Auto’s op de N760. Hier komt een nieuwe woningbouwlocatie.

Verder wordt er een nieuwe inrichting gemaakt voor het ‘terreintje’ voor de Driester en voor de groenstrook tussen de N760 en de ‘oude nieuwbouw’. Ook wordt een start gemaakt met de realisatie van een klein woningbouwplan bij Selles Auto’s dat bestaat uit starterwoningen langs de weg en een aantal vrije sectorwoningen aan de kolk. Het zal nog wel een aantal maanden duren voor er daadwerkelijk iets te zien is van de plannen, want eerst moet er nog getekend en gerekend worden. Zo is er op 26 januari 2015 een ontwerpbijeenkomst om de plannen verder concreet uit te werken. Op 26 januari in de avond worden de schetsen door de Dorpsraad gepresenteerd. Ook wordt dan het bouwbord neergezet. Daarbij is iedereen van harte uitgenodigd.

fotouitvideo

Het hele project komt voort uit de inspanningen van het Dorpsontwikkelingsplan en is mogelijk gemaakt door bijdragen van de Provincie Overijssel, Het Nationaal landschap IJsseldelta, de gemeente Zwartewaterland en andere bronnen.
Het bijzondere van het project Dorpshart Kamperzeedijk is dat de Dorpsraad verantwoordelijk is voor de realisatie van het geheel, iets om extra trots op te zijn.

Donderdag 8 januari  vond de opening van dit mooie project plaats. Dat gebeurde in de Driester door gedeputeerde Bert Boerman van de provincie Overijssel en wethouder Arie Speksnijder van de gemeente Zwartewaterland. Dank aan allen die aanwezig waren.

Meer informatie Jan van den End  | Voorzitter Dorpsraad

dorpshart-slider2

Video van de eerste presentatie op 8 januari 2015 van het Dorpshart Kamperzeedijk:

Gedeputeerde Boerma over Kamperzeedijk
“. … de projecten zijn vanuit de dorpsbewoners bedacht en voor een deel ook samen zijn uitgevoerd. Die dorpskracht, die gemeenschapszin dat is echt bijzonder in het nationaal landschap IJsseldelta.” Boerma komt door de hele provincie en ziet dat nergens zo sterk meldt hij “…. dat bewoners, ondernemers en organisaties die voelen zich betrokken en ook verantwoordelijk voor hun eigen dorp, eigen leefomgeving en leefgebied…”

Boerma spreekt vanaf 4:25 in de video van Breman.net :


Bron video en foto’s zie: http://www.breman.net/dorpsontwikkelingsplan-kamperzeedijk/

 


 

Dit vind je misschien ook leuk...