Team Kamperzeedijk goed van start!

KAMPEN – Stepteam Selles Kamperzeedijk kan terugkijken op een succesvol Eurocup weekeinde op de KWC-baan in Kampen en op Flevonice. Deze eurocup was de opening van de europese stepcompetitie in 2014. Hierna komen nog 3 van deze weekenden in andere landen deze zomer. Dus om mee te doen reizen de leden van Selles Kamperzeedijk heel Europa door.

eurocup-2014-estafetteZaterdag 24 mei werden op de wielerbaan van de KWC de estafette en het criterium verreden. Bij de dames won Selles Kamperzeedijk team-1, een verrassende zege op het altijd sterke team van High Level uit Woudenberg/ Het tweede damesteam van Selles Kamperzeedijk werd 3e. De heren kwamen er niet echt aan te pas, maar wisten zich bij het criterium later op de dag te revancheren.

Selles-rijder Jan van der Weerd reed bij de masters naar een verdienstelijke 4e plek. Eenzelfde klassering behaalde Jorian Duijm bij de cadetten.

Podiumplaatsen
De dames van beide thuisteams stelden hun teamgenoten echter in de schaduw. Hermien Koers en Alice Klooster werden 3e en 4e bij de Senioren. Bij de Junioren waren plaatsen 1 en 2 voor Diana Klooster en Judith Steenbergen. Tot slot legden Diana van der Weerd bij de Masters beslag op de 3e plaats en dochter Marit bij de cadetten op 2e plaats.

Op zondag was de tot 3 km ingekorte baan van Flevonice het strijdtoneel. Er stond een prettige bries om het voor de buitenlandse deelnemers interessant te maken.

Deze race ging over 42 km en wederom schitterden de dames van Selles. Hermien Koers moest na 42 km wedstrijd slechts een halve minuut toegeven om de 3e plaats te veroveren. Plek 4 was voor Alice Klooster. Bij de masters legde Jan van der Weerd ook beslag op plek 4 en Diana van de Weerd op de 5e.

Bij de junioren domineerde Diana Klooster, zij pakte de zege. De grote verrassing was echter Marit van der Weerd. Zij revancheerde zich voor een 2e plaats op zaterdag, door haar grote rivaal Fiona Olthof na 36 minuten rijden met 14-honderdste verschil te verslaan.

>>www.autoped.nl/eurocup-nl (voor uitslagen)

 

eurocup-2014-cadettenkop
Marit vd Weerd aan kop bij de cadetten

eurocup-2014-dameskop
42km – Dames kopgroep na 10 km

eurocup-2014-herenkop
42 km Heren kopgroep

Meer foto’s

Dit vind je misschien ook leuk...