Fietser op de Kamperzeedijk aangehouden en naar buro Halt gestuurd vanwege gedrag.

KAMPERZEEDIJK  – 23 maart 2015 fietste politieagent Van den Berg in burger over de Kamperzeedijk en verwees hij een fietser naar bureau Halt. Volgens Van den Berg hinderde de jongen andere fietsers tussen Genemuiden en Kampen. De agent fietste maandagochtend zonder uniform tussen beide plaatsen. Dit naar aanleiding van klachten over het verkeersgedrag van de scholieren.

“Maar is dit een probleem voor de ouders, de school of de politie?”, vraagt van den Berg zich af op Twitter.

1-fietsersprobleem

Het antwoord daarop is helder volgens onze redactie: In beginsel is het een probleem van de ouders. Het begint bij de opvoeding en bijbrengen van respect voor je medemens. Blijkbaar wordt deze jongeren bijgebracht dat anderen, anderen buiten hun ‘groep’ minder zijn.

Onbeschofte jongeren met een grote mond die denken dat ze het alleen recht hebben op het fietspad en alles kunnen maken zodra ze in een groep fietsen, dat zien we met regelmaat op de Zeediek.

Al jaren leveren de fietsersgroepen vanuit Genemuiden problemen op voor de overige fietspadgebruikers op de Kamperzeedijk. Vooral voor de fietsers die in tegengestelde richting fietsen maken met regelmaat nare ervaringen mee. Maar het is ook een uitdaging om sommige van deze fietsgroepen heelhuids te passeren als je ze wilt inhalen. Jonge kinderen van de lokale basisschool worden met regelmaat in de berm gedrukt. Het is al voorgekomen dat deze kleine kinderen zelfs gemolesteerd of bespuugd worden door knapen van 13, 14 a 15 jaar.

Het lijkt er op  dat als deze jongeren eenmaal in een groep fietsen grenzen van fatsoen vervagen ; alles kan, alles mag in een groep … tussen huis en school. Vuil in de berm gooien. Het wordt tijd dat de ouders van deze jongeren hier wat aan gaan doen.

Uiteraard geldt dit niet voor alle fietsers in die groepen, laat dit helder zijn, maar het komt helaas wel heel vaak voor bij een aantal van hen. En dit komt ook over meerdere schoolgeneraties voor, het is geen nieuw fenomeen. Het is nu tijd dat de ouders en de scholen (en misschien wel de kerken waar deze groepen naar toe gaan) hier met regelmaat iets mee doen. En het zou ook veel effect hebben (en zeer wenselijk zijn) dat medescholieren in die groepen hun mond vanaf nu gaan open doen en deze onbeschofte jongeren gaan corrigeren.

Stilzwijgend meekijken… of nietsdoen =  toestemmen met wat er gebeurt.

Iemand de berm in rijden is verre van normaal, een leeg blikje cola in de berm gooien is onbeschoft gedrag en daar mag je best wat van zeggen als je dat een ander dat ziet doen! Je overtreedt de wet als je vuil in de berm gooit en je bevuilt ook nog eens jouw eigen woon- en leefomgeving. En als vee of wilde dieren het plastic opvreten dan overleven ze het niet altijd.

Fietspad is openbare weg

Andere weggebruikers op het fietspad hebben de zelfde rechten als jij, ook kinderen van 6 of 7  jaar oud hebben ze dezelfde rechten als jij. Als jij besluit om in een groep te gaan fietsen naast elkaar, dan moet  JIJ aan de kant, want jij blokkeert de weg voor anderen door in een groep te gaan fietsen. Naast elkaar fietsen is niet toegestaan op de helft van de tegenligger volgens de wet. Het fietspad is tweerichtingsverkeer.

Laten we hopen dat de politie vaker van dit soort acties in burger doet, want ons betreft elke twee weken. Want wie weet waar dit onbeschofte gedrag van deze jongeren naar toe leidt in hun verdere leven als ze niet bijgestuurd worden.

Commentaar op dit artikel kan op onze facebook pagina:


Bron Genemuiden Actueel >
Bron Tweet : @POL_KampenJa1


 

Dit vind je misschien ook leuk...