Renovatie ijsbaanveld, pannakooi en onderhoud perkjes

Update : door slecht weer op 8 juli zijn de werkzaamheden opgeschort tot donderdag 17 juli 2014 (bij goed weer).

Gevaarlijke situaties voor kinderen tijden renovatie ijsbaanterrein!
Zoals de meesten van u zullen weten is de ijsbaan (het evenemententerrein) aan een renovatie toe. Het veld is ongelijk en er staan vaak plassen op. Da20014briefarom zal er op donderdag 17 juli 2014 een begin gemaakt worden met het ophogen en egaliseren van het terrein. Hiervoor is 600 m3 grond nodig die met vrachtauto’s zal worden aangevoerd. Dit zal naar verwachting de hele dag duren.

Omdat de schoolvakantie dan net begonnen is en alle kinderen vrij zijn kan dit gevaarlijke situaties opleveren. Onze vraag is daarom of u extra alert wilt zijn als uw kinderen buiten spelen.

In de dagen daarna zal het terrein geëgaliseerd en opnieuw ingezaaid worden. Dit geldt ook voor het talud achter de Oostermaat.
Het is van groot belang dat er tijdens al deze werkzaamheden geen kinderen op het terrein komen. Ook in de weken erna, als het gras op zal komen, kan er niet gespeeld of gevoetbald worden. Er zal uitgeweken moeten worden naar de pannakooi.
We realiseren ons dat dit vervelend is, maar we hopen, zo gauw het mogelijk is, het veld weer met een mooie grasmat in gebruik te kunnen nemen. We rekenen op uw begrip en medewerking.


Renovatie pannakooi en het helpen bij de renovatie
Na de zomervakantie zal de pannakooi opnieuw bestraat worden, omdat het straatwerk erg verzakt is. Hiervoor heeft de gemeente Zwartewaterland materiaal beschikbaar gesteld, maar de werkzaamheden moeten in eigen beheer uitgevoerd worden. Ter zijner tijd willen we graag een beroep op u doen om mee te helpen deze klus te klaren, zodat ook daar weer fijn gesport en gespeeld kan worden.


Onderhouden perkjes Oostermaat
Verder hebben we als Dorpsraad gemerkt dat er onduidelijkheid bestaat over het onderhouden van de perkjes in de Oostermaat. Daarom van onze kant een kleine toelichting hoe een en ander tot stand gekomen is  :

Twee jaar terug was er een unieke kans om binnen het ‘Groenplan Oostermaat’ als buurt je wijk kosteloos te verfraaien naar eigen wensen. Dat plan is uitgevoerd en het resultaat mag er zijn! De tegenprestatie was/is het samen onderhouden van de nieuwe inrichting; burgerparticipatie met een mooi woord. Zo zorgen we met elkaar voor een fraaie woonomgeving.

 

We wensen jullie allen een fijne zomervakantie toe.

Bestuur Dorpsraad Kamperzeedijk


Dit vind je misschien ook leuk...