Wielerronde Ster van Zwolle over de Zeediek, Elmar Reinders pakt de zege!

KAMPERZEEDIJK – Zaterdag 28 februari 2015 kwamen de rijders van de Wielerronde van de Ster van Zwolle rond 15.20 door over de Kamperzeedijk. Het peleton was door de harde win uiteen geslagen en kwam in delen over de Kamperzeedijk door.  Elmar Reinders heeft de Ster van Zwolle 2015 op zijn naam geschreven. Elmar zat in het kopgroepje van 6 dat op de Kamperzeedijk door kwam (Elmar is de man links vooraan op de kopgroepfoto in het blauwe tenue van de sponsor Installatiebedrijf Piels).

Onderstaande foto’s zijn gemaakt door Kamperzeedijk.nl

 

Elmar Reinders heeft de Ster van Zwolle 2015 op zijn naam geschreven. De Nederlander van Jo Piels reed in de finale weg van een kopgroep van tien. Dimitri Claeys en Haavard Blikra vervolledigden het podium. Reinders is tevens de eerste leider in het klassement van de Topcompetitie.

Vroeg in de wedstrijd brak het peloton in waaiers. In de voorste groep van twintig man was Metec-TKH de hofleverancier met vier renners, maar ook Rabobank en Jo Piels waren met ieder drie man goed vertegenwoordig. Na één uur koers kwam alles echter weer samen.

Vervolgens ging Jetse Bol (Join-S|De Rijke) alleen in de aanval, maar hij liet zich snel terugzakken. Even later reden zes renners weg van een opnieuw in stukken gebroken peloton. Remco te Brake (Metec-TKH), Steven Lammertink (SEG Racing), Stefan Poutsma (Jo Piels), Twan Castelijns, Rene Hooghiemster (beiden Baby-Dump) en Dimitri Claeys (Verandas Willems) kregen meer ruimte en kwamen in de kopgroep door op Kamperzeedijk.

De ploeggenoten Castelijns en Hooghiemster werden op twintig kilometer van het einde als laatsten van de kopgroep ingerekend door het peloton. Vervolgens ontstond een nieuwe kopgroep van tien man. In de slotkilometers probeerden achtereenvolgens Ronan van Zandbeek (Join-S|De Rijke) en Dimitri Claeys (Verandas Willems) weg te rijden uit deze kopgroep, maar zij werden weer bijgehaald.

Daarna probeerde Elmar Reinders het met een aanvalspoging. De 22-jarige renner van Jo Piels wist wél stand te houden en reed naar de zege.

Lees meer op www.stervanzwolle.nl.


 

Dit vind je misschien ook leuk...