Johan Klooster wint NK steptitel bij pupillen

Tijdens de jaarlijkse steprace aan Kamperzeedijk werd zaterdag  12 september 2015 het Nederlands kampioenschap op de step verreden. Johan Klooster van Stepteam Selles Auto´s Kamperzeedijk pakte het goud bij de jongens pupillen. Hiermee treedt hij al vroeg in de voetsporen van vader Dick, die in voorbije jaren de sterkste was bij de heren.

Halverwege de middag klonk het startsein voor achtereenvolgens de heren, dames en jeugd, traditiegetrouw gegeven door de heer en mevrouw Selles van Selles Auto´s Kamperzeedijk, hoofdsponsor van het stepteam en van het Nederlands kampioenschap. De wedstrijd over ging tien ronden van in totaal 48 kilometer, de jeugd reed een kortere afstand.

Bij de pupillen werd Johan Klooster vooraf als kanshebber gezien en dat maakte hij helemaal waar. Met ruime voorsprong kwam hij als eerste over de streep. Hij won niet alleen de titel maar eindigde door zijn zege ook als eerste in de nationale stepcompetitie, de Kickbike Cup. Maaike Roos, rijdend bij de cadetten, werd in haar categorie na een solide race knap derde.

Junioren Marit van der Weerd en Josine Akkermans reden een aantal ronden mee in de dameskopgroep, waaruit Josine als eerste moest lossen. In hun categorie werden zij tweede en derde, terwijl Diana van der Weerd bij de masters het zilver opeiste.

Fotogalerij >

start2015


 

Dit vind je misschien ook leuk...