Zeediekers pakken medailles op WK steppen

relaypodium-only-dutch

WK estafette team podium dames.

PILZEN – 28,29 en 30 augustus 2014 vonden de wereld kampioenschappen steppen plaats in Tsjechië. Meerdere leden* van Stepteam Selles Kamperzeedijk namen deel aan dit WK. Totaal stuurde de Nederlandse stepbond NAF 37 mensen naar Tsjechië. Er werden veel onderdelen gereden: het WK criterium, -estafette voor landenteams, -sprint, en het WK duur en dat voor 10 categorieën. Drie dagen lang vol wedstrijden, een succesvol evenement.

Hermien Koers maakt onderdeel uit van het Nederlandse dames team 1 bij de estafette, een team dat wereld kampioen werd in Pilzen. Ook zilver en brons op de estafette gingen naar Nederlandse teams in de dameswedstrijd. Ook in het 2e en 3e team zaten rijdsters van Selles Kamperzeedijk.

Diana Klooster uit IJsselmuiden wist bij de junioren (15-17 jaar) de titel op het criterium te pakken en pakte zilver op de sprint en de duurwedstrijd.

Haar teamgenoot Marit van der Weerd wist van alle Selles rijdsters de meeste titels te pakken in de cadetten (13-15 jaar) categorie. Ze won goud op de sprint alswel het criterium, en pakte tijdens de duurrace en de estafette voor landenteams zilver.

Dag 2 – sprint:

team-WK-2014-dames

Hermien Koers pakte de op de sprint bij de senioren dames zilver en op het criterium werd ze derde. En Diana van der Weerd pakte bij de masters (40+) op de sprint brons, op het criterium werd ze 4e en de duurrace pakte ze ook een bronzen medaille. Alice Klooster, die nu verhuist is naar de veel snellere senioren categorie (18-39 jaar), pakte een zeer goede 5e plaats in het criterium en een 7e plaats in de zware duurrace waarin veel geklommen moest worden.

Kortom de meiden van Selles Kamperzeedijk doen het zeer goed op het international podium. Ze zijn bijna alleen in de top  3 of de top 5 te vinden binnen categorie. Het is duidelijk dat de Nederlandse dames op dit moment het steppen internationaal sterk domineren. Bij de heren is dat veel minder en zeker in het geval van Selles Kamperzeedijk steppen de heren goed mee, maar halen ze de laatste jaren geen titels meer. Het niveau is pittig en om iets te winnen moet je veel vrije tijd investeren in de sport en ook nog talent meebrengen.

Bij de senioren heren pakte Roel vd Velde de 26e plaats tijdens het criterium en hij werd 18e op de duurrace, Brian Veltman pakte op het criterium de 8e plaats bij de veteranen (50+) en op de duurrace een 11e stek. Andre Visscher werd 21e bij de masters op de duurrace en 17e tijdens het criterium bij de masters heren.

De complete uitslagen van het WK stepppen 2014 zijn te vinden op www.iksaworld.com

* alle genoemde mensen hierboven steppen bij Selles Kamperzeedijk

Uitleg afkortingen in uitslagen:
MP |WP  = Men / women pupil: 10 till 12 y
MC |WC  = Men / women cadet: 13 till 15 y
MJ |WJ  = Men / women junior : 16 till 17 y
MS |WS  = Men / women senior: 18-39 y
MM |WM  = Men / women master: 40 til 49 y
MV |WV  = Men / women veteran: 50+

 

 

team-WK-2014

Dit vind je misschien ook leuk...